Üdvözlöm a honlapomon!

A nevem Lázár Károly. Végzettségemre nézve okl. gépészmérnök, okl. kötő- és konfekcióipari szakmérnök vagyok, a Budapesti Műszaki Egyetemet végeztem. Szakmai pályafutásom az egyetem Textiltechnológia és Könnyűipari Tanszékén kezdődött, ahol oktatóként dolgoztam és bekapcsolódtam a tanszék tudományos kutatási munkáiba. Ezt követően több évtizeden át a hajdani Habselyem Kötöttárugyárban, az akkori egyik legnagyobb kötőipari vállalatnál dolgoztam technológusként, majd fejlesztési főmérnökként. Munkám mellett tanítottam a Magyar Iparművészeti Főiskolán és a Könnyűipari Műszaki Főiskolán, valamint szakmunkás továbbképző tanfolyamokon is.

Számos előadást tartottam hazai és külföldi konferenciákon, publikációim jelentek meg rendszeresen magyar és külföldi szakfolyóiratokban és egy egyetemi és több szakközépiskolai tankönyv szerzője ill. társszerzője vagyok. Szerzője vagyok a Magyar Nagylexikon számos textilipari vonatkozású szócikkének és lektora vagyok a készülő magyar Akadémiai Nagyszótár textil- és ruhaipari szócikkeinek. Felelős szerkesztője vagyok a Magyar Textiltechnika c. szakfolyóirat online kiadásának és most is rendszeresen írok textilipari vonatkozású cikkeket szaklapokban és a Wikipédia internetes enciklopédiában.

Nyugdíjas egyéni vállalkozóként és a Budapesti és Pestmegyei Mérnöki Kamaránál bejegyzett műszaki szakértőként textil- és ruhaiparral kapcsolatosan szakértői munkákat végzek, valamint szakfordításokat készítek. Vezetőségi tagja vagyok a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesületnek.

 

                                      EB Lap elejére                                          

Lázár Károly weblapjai megtekintéséhez Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Apple Safari, vagy Google Chrome böngésző javasolt.
Minimális monitor kép-szélesség: 1024 pixel.